Ervaring van Floriaan Homburg (34 jaar) met de e-cursus ‘In 10 weken klaar voor een relatie’ gevolgd.

Ik was erg sceptisch in het begin over het effect van een e-cursus. Het zou makkelijk zijn als je bij de oplossing van elk probleem een aantal dagen kon toevoegen en de garantie hebt dat als die tijd voorbij is alles is zoals het voor jezelf zou moeten zijn. Echter, hoe meer lessen er vergingen, hoe boeiender ik de cursus vond. Het zijn soms lange teksten om te lezen, maar ze trekken je aandacht. Ze geven je veel inzicht en tips. Ze geven je een andere kijk op dit onderwerp. Meer gevoelsmatig dan anders. Bij andere psychologen en coaches op dit gebied merk ik een meer zakelijk  en erg theoretische insteek op. Ik vond het geweldig van Eline dat ze zichzelf er ook bij betrok en haar verhaal bij dit onderwerp meedeelde. Ik voelde mij en mijn probleem daardoor ook meer begrepen. Het gaf me duidelijk het gevoel dat we er met zijn tweeën aan gingen werken dat het weer goed komt. Deze drie ‘lessen’ heb ik eruit gehaald:

1. Luister meer naar je eigen gevoel en vertrouw daar op. Vertrouw in de ander en in jezelf. Blindelijks gaan en vertrouwen. Het is een geschenk van een ander. Zelfvertrouwen is jezelf aan een ander toevertrouwen. Zelfvertrouwen zorgt voor het kunnen incasseren van afwijzing. Tevens ook het inzicht in Impulsieve bewegingen (dus eerst bewegen en dan denken) vs reactieve bewegingen (eerst denken en dan bewegen).

2. Liefde is een reis waarbij je de ander vergezelt. Een ander is dus niet verantwoordelijk voor jouw geluk. Een ander moet jouw boos en gekwetst kind niet gaan stillen. Wees eerlijk in een date, anders wijs je jezelf af. En offer jezelf niet op als de ander het niet accepteert. De liefde van een ander is niet toereikend om het gebrek aan achting voor jezelf te compenseren.

3. Wees aanwezig in je lichaam. Laat je raken en stel je open en kwetsbaar op. Laat je beschermingsmechanismen los. Wees benieuwd naar, gewoon, zonder verwachtingen of vissen naar info.