Zelf stappen zetten 143 KB

Relatietherapie zonder partner kan net zoveel opleveren als met je partner.

Een relatie kun je vergelijken met een extra gezinslid. Je moet er aandacht voor hebben en energie in stoppen. Als je dat goed doet hou je er zelf ook energie aan over. Zonder deze broodnodige aandacht loop je de kans dat je relatie het niet overleeft. Om deze aandacht op te kunnen brengen is het belangrijk goed voor jezelf te zorgen. Goed voor jezelf zorgen is de kern van de relatiebegeleiding als je alleen komt.

De drie meestvoorkomende redenen om alleen in relatiebegeleiding te komen zijn:

  1. Een relatie verbeteren begint bij jezelf
    Je vraagt je af of jouw relatie een betere weg in kan slaan. Je partner wil niet mee of je wilt alleen op onderzoek uit. Tijdens de begeleiding ga je nieuwe mogelijkheden ontdekken om iets aan de situatie te veranderen.
  2. Je overweegt om je relatie te beeindigen
    Als je alles hebt gedaan om je relatie te redden of als er een derde in het spel is kan beeindigen van je relatie nog de enige oplossing lijken. Samen onderzoeken we welke beslissingen mogelijk zijn en welke voor jou het meest duurzaam is.
  3. Verwerken van een beeindigde relatie
    Ook als je relatie voorbij is maar nog niet afgerond kan relatietherapie je helpen. Verwerking van een relatie die achter de rug is is het doorlopen van een rouwproces dat in je eentje heel zwaar is. Begeleiding bij het verwerken van je verdriet en het dragen van de pijn maakt dat je je relatie kunt loslaten.

Het aantal sessies ligt meestal tussen de 5 en 10.

Of bel voor een afspraak naar 06 – 46 06 02 92