Haptotherapie leert je bewust worden wanneer je onrust voelt door erbij stil te staan. Je onderzoekt wat die onrust jou te zeggen heeft. Je gaat ervaren dat je mogelijkheden hebt om weer rustig te worden. Tijdig aanvoelen dat je overprikkeld bent of het liever nog voorkomen gaat je helpen om je leven weer in rustiger vaarwater te krijgen.

Als je onrustig en prikkelbaar bent, kan het betekenen dat je moeite hebt om met lastige situaties om te gaan. Je ergert je vooral aan wat er om je heen misgaat, maar feitelijk ben je boos op jezelf. Je voelt dat je geen controle hebt. Het afreageren op mensen om je heen is eigenlijk de druppel van een opeenstapeling van ergernissen. Je voelt je slachtoffer en zoekt naar een reden om dit ongemakkelijke gevoel van je af te werpen. Maar niets helpt. Je wordt moe van al dat denken en van de moeizame contacten.

Wat kun je doen? Bij jezelf te rade gaan. Misschien moeten omstandigheden veranderen. Bijvoorbeeld minder of anders werken. Of een relatieproblemen oplossen. Zoek naar je eigen aandeel in je onrust. Wat doe jij of laat jij waardoor deze onrust zich in jou kan nestelen? Hoe kun je anders omgaan tussen de onvoorspelbaarheid van het leven en jouw wens om er over controle te hebben?

De manier waarop haptotherapie je kan helpen is door te ontdekken hoe onrust zich in je lichaam uit. Je krijgt ongetwijfeld tijdig signalen die aangeven dat je een grens gaat bereiken. Hoe eerder je dit voelt hoe eerder je anders met jouw situatie kunt omgaan.

Foto: cristian_may / Foter / CC BY