Knuffelworkshop

Knuffelworkshop

Jezelf trouw blijven in contact met anderen

 

Waarom een knuffelworkshop?

  1. Omdat knuffelen gezond voor je is. Knuffelen maakt je gelukkig. Als je genoeg knuffelt voel je je geliefd en verbonden. Een langdurige knuffel stimuleert gevoelens van genegenheid, geluk en plezier omdat het hormoon oxytocine vrijkomt. Knuffelen geeft je zelfs een hogere weerstand tegen griep en verkoudheid.
  2. Omdat knuffelen gaat over communiceren in lichaamstaal. Een taal die veelzeggend en behulpzaam is bij het aangaan van intieme ontmoetingen.
  3. Omdat ik als Knuffeldokter graag de kunst van het knuffelen wil delen met anderen. Ik gun het iedereen om vaker en affectiever te knuffelen.

Knuffelen is een ontmoeting op gevoel

Ik heb al met veel mensen geknuffeld en iedere knuffel is anders. De één doet het heel stevig en de ander met meer afstand. Er is niet één ideale knuffel. Die ga je tijdens deze workshop dus ook niet leren. Mij gaat het erom dat je in een knuffel jezelf en de ander ervaart. Ik zie een knuffel als een ontmoeting op gevoel. In een ontmoeting spelen altijd de vragen: Hoe verbind ik me en hoe blijf ik bij mezelf? Een knuffel geven is een heel praktisch voorbeeld waarin het ook gaat om de wisselwerking tussen afgestemd zijn op elkaar en trouw blijven aan jezelf. De manier waarop je knuffelt zegt dus veel over de manier waarop je contact maakt met anderen.

Hoe ziet de knuffelworkshop eruit?

De workshop is zowel luchtige en diepgaand. Knuffelen is namelijke een dagelijkse én een intieme ontmoeting waarin je je veilig moet voelen. Ik vind het belangrijk de middag langzaam met elkaar op te bouwen. We doen verschillende oefeningen waarin we gaan spelen met aspecten van het geven van een knuffel: afstemmen – jezelf laten voelen – de ander toelaten – lichaamstaal. Andere belangrijke aspecten waar we mee gaan werken is: hoe raak je iemand aan? Hoe nodig je iemand uit? Hoe geef je je grenzen aan? En natuurlijk ga je ook knuffelen.

Wat heb je aan deze knuffelworkshop?

Tijdens deze workshop wordt je je bewust van de manier waarop jij knuffelt en contact maakt. Je ontdekt wat anderen ervaren in een knuffel met jou. Je leert luisteren naar je lichaam en te reageren op de signalen er altijd zijn. Je leert wat je kunt doen om ontspannen een knuffel te geven. Je oefent met verschillende mensen. Hierdoor leer je hoe je kunt afstemmen op de ander en op jezelf. En als het goed is is aan het eind van de workshop je oxitocine-gehalte flink gestegen!

Voor wie?

Er is plek voor maximaal 12 mensen. Zowel onervaren als ervaren knuffelaars zijn welkom omdat ik geloof dat iedereen van elkaar kan leren. Daarom bied ik ook ruimte voor mannen en vrouwen van alle leeftijden. De verdeling mannen en vrouwen kan daardoor varieren. De essentie van deze workshop is dat je elkaar als medemens kunt ontmoeten en daarin zijn geslacht en leeftijd minder van belang.

De Knuffelworkshop is wat voor jou als je

  •  je vrijer wilt voelen in (fysiek) contact
  • behoefte hebt aan meer intimiteit
  • jezelf wilt zijn in contact met anderen
  • zin hebt mensen op een andere manier te ontmoeten

Professionele begeleiding

De begeleiding van de avond is in handen van haptotherapeut Eline Blom (ook bekend als De Knuffeldokter) en haar team Amina Froom en Marijke van Langelaar. Zij helpen jou trouw te blijven aan jezelf zodat jij je zowel vrij als verbonden voelt in al je relaties. Op een speelse, ervaringsgerichte en tastbare manier leer je jezelf te tonen precies zoals je bent.

Datum & Locatie

Nog geen nieuwe datum bekend

van 19:30 – 22:00 uur (Deur open vanaf 19:00 uur)
Hof20 – Begijnhof 20 in Haarlem

Er is plek voor 12 knuffelaars

Draag gemakkelijk zittende kleding en nemen comfortabele sokken of sloffen mee

Kosten

€35 per persoon

€30 euro per persoon als je iemand zich met of via jou aanmeldt.

 

Aanmelding

Meer informatie

Eline Blom
eline@speelruimte-haptonomie.nl
06 – 46 06 02 92

Wie is de Knuffeldokter?

De Knuffeldokter is het alter-ego van haptotherapeut Eline Blom. Zij is ontstaan uit een aantal eigenschappen en kenmerken van mij: improviserend – speels – diepgaand – liefdevol – knuffelig. Met de Knuffeldokter straal ik de boodschap uit dat elkaar aanraken helend is. Daar waar je verstand het even niet meer weet kan aanraking helpen om je weer terug bij jezelf te brengen. Op evenementen geeft de Knuffeldokter je een knuffel en een liefdestip. Je kunt haar ook inhuren om je feest of vrijgezellendag een liefdevolle wending te geven. Lees meer over De Knuffeldokter  Haptotherapeut Eline Blom begeleidt mannen en vrouwen naar zelfvertrouwen en zelfliefde waardoor zij zich vrij en verbonden voelen in liefdevolle relaties.

Lees meer over Eline Blom