Kennismaken met haptotherapie

Kennismaken met haptotherapie 

Wil je keuzes maken die goed voelen?

Wil je je grenzen en wensen aangeven?

Wil je je zelfvertrouwen vergroten?

Als je op deze vragen met ‘Ja’ kunt antwoorden kan haptotherapie jou helpen. Haptotherapie leert je luisteren naar wat je lichaam te vertellen heeft. Wees van harte welkom op deze gratis kennismakingsochtend om te ervaren hoe jij weer in je kracht kunt komen.

Hoe ziet de kennismakingsochtend eruit?

Tijdens deze octhend gaan we op een ontspannen manier haptotherapie met een klein gezelschap verkennen. Wij delen onze kennis en ervaringen en spelen in op de vragen die er op dat moment leven. We doen een of meerdere haptonomische oefeningen zodat je een beeld krijgt van de kracht van lichamelijke ervaringen. Aan het eind van de avond weet je of haptotherapie jou kan helpen in je persoonlijke ontwikkeling.

Contact met je gevoel door naar je lichaam te luisteren

Haptotherapie helpt als je (te) veel in je hoofd zit. Je leert meer contact met je lichaam en gevoel maken en hoe ernaar te luisteren. Veel van onze cliënten komen met de klacht niet goed bij hun gevoel te kunnen komen. Dit maakt bijvoorbeeld dat ze in relaties niet echt zichzelf zijn of moeite hebben met keuzes maken. Onze ervaring is dat iedereen bij zijn gevoel kan komen. Door omstandigheden wordt de weg naar ons gevoel min of meer afgesloten. Haptotherapie helpt om die weg weer vrij te maken.

Vergroot je mogelijkheden

Haptotherapie gaat over het vergroten van je mogelijkheden. Je leert niet iets af, maar iets bij. Als je moeite hebt je open te stellen voor anderen kun je je wel goed afsluiten. Kunnen afsluiten is ook een belangrijke vaardigheid in ons sociaal leven. In de therapie ga je in dit geval bijleren hoe je je kunt open stellen zonder jezelf te verliezen. Dit leer je door heel goed te luisteren naar de signalen van je lichaam. Jouw grenzen voel je bijvoorbeeld door toename van spanning, snellere ademhaling en alertheid. Je wensen voel je door oprichting, opwinding en een diepere ademhaling. Door aanraking en interactieve oefeningen ga je steeds meer de taal van je lichaam verstaan.

Haptotherapeuten Helen Gerritsen en Eline Blom

Helen en Eline zijn ervaren haptotherapeuten hebben beiden een praktijk voor haptotherapie in Haarlem. Als collega-haptotherapeuten hebben zij regelmatig intervisie en geloven in de kracht van plezierig samenwerken. Helen heeft met haar fysiotherapie achtergrond een groot inzicht in de eigenheid van het lichaam. Eline brengt vanuit haar communicatiedeskundigheid het non-verbale en verbale samen. Beide hebben een verlangen om meer mensen te laten kennismaken met de kracht en eenvoud van haptotherapie.

Data | Tijdstip | Locatie

Zaterdag 11 maart 2017
10:00 – 11:30 uur (9:45 uur deur open)
Flow Plaza | Zaanenstraat 18 (Haarlem-Noord)

Zaterdag 18 maart 2017
10:00 – 11:30 uur (9:45 uur deur open)
Vlietzorg | Vlietsorgstraat 15 (Haarlem-Zuid)

De kennismakingsochtenden zijn gratis.

 

Meer informatie
Eline Blom
eline@speelruimte-haptonomie.nl 
06 – 46 06 02 92

Helen Gerritsen
helen@fysiotherapiebartbaaijens.nl
06 – 55 12 56 26

Haptotherapeuten Helen Gerritsen en Eline Blom