Haptotherapie is...

...jezelf zijn

Ontwikkelen van meer zelfvertrouwen in de liefde is waar al mijn aanbod op gericht is. Zowel in de persoonlijke begeleiding als in de groepsactiviteiten is het doel dat je jezelf weer leuk gaat vinden. Mijn boodschap is dat je goed bent zoals je bent. Als je daar zelf even niet in gelooft moet een ander je dat laten voelen.

...liefdevol

Mijn aanbod is gebaseerd op de haptonomie; een levensvisie waarin liefde de bron is voor een gelukkig leven. Ik bied werkvormen aan die de liefde in jezelf doen opbloeien. Mijn liefdevolle aanpak staat garant voor aandacht, bescherming, stimulans en confrontatie.

...een betere balans tussen verstand en gevoel

Ons verstand is vaak goed ontwikkeld. We leren ernaar te luisteren en handelen. Over hoe ons gevoelsleven werkt, leren we niet zoveel. Wanneer we teveel leven vanuit ons verstand kan dat tot vervreemding van onszelf leiden. Ik leer je naar je gevoel te luisteren en daar verstandig mee om te gaan.

...een duurzame oplossing

Haptotherapie werkt aan de oorzaak van je klacht. Dus als je bijvoorbeeld weinig slaapt en prikkelbaar bent, gaan we onderzoeken wat maakt dat je zo onrustig bent. Als de angel eruit is, kan de wond genezen. We vergroten je zelflerend vermogen zodat jij voortaan anders met je problemen om kunt gaan.

Afspraken op

Maandag 9:00 - 17:30 uur
Dinsdag 9:00 - 12:30 uur
Vrijdag 9:00 en 17:00 uur
Het is ook mogelijk in de avond of in het weekend een afspraak te maken.

Gemaakte afspraken kunnen 24 uur van te voren kosteloos worden verplaatst. Voor afmeldingen binnen 24 uur breng ik de helft van de kosten van de sessie in rekening.

Klanten vertellen

redenen voor haptotherapie

 • Jezelf zijn bij anderen

 • Voor jezelf opkomen

 • Keuzes maken die je goed doen

 • Duidelijker communiceren

 • Je grenzen en wensen aangeven

 • Rust in jezelf voelen

 • Plezier hebben met anderen

 • De confrontatie durven aangaan

 • Luchtiger in het leven staan

 • Genieten van intiem (fysiek) contact

De oplossing is luisteren naar je lichaam

Haptotherapie maakt je bewust van je gevoel en hoe je daar verbaal en non-verbaal over communiceert. Ik werk vanuit het principe dat je lichaam verstand en gevoel kan samenbrengen. Veel problemen ontstaan doordat de balans tussen deze elementen niet overeenkomt met iemands ware aard. Mensen zijn niet helemaal zichzelf als zij gevoelens niet herkennen of grotendeels op wilskracht handelen. Haptotherapie helpt mensen weer thuiskomen in zichzelf. Herkennen welke signalen je lichaam afgeeft en daarop vertrouwen is een goude greep waardoor je je problemen de baas wordt.

 

Fysieke klachten

Het lichaam laat je weten wanneer je haptotherapie kunt gebruiken omdat problemen vaak samengaan met fysieke klachten zoals:

 • Hoofdpijn, slapeloosheid of hyperventilatie
 • Buikpijn of rugpijn
 • Langdurige vermoeidheid, gespannenheid, verkrampte spieren,
 • Verminderde concentratie, onrustigheid of prikkelbaarheid
 • Piekeren, benauwdheid of gevoelens van neerslachtigheid

Genoeg in huis

Ik ben ervan overtuigd dat iedereen genoeg in huis heeft om succesvol met stress, liefdesproblemen en fysieke ongemakken omgaan. Het zijn vaak ervaringen van vroeger waarin je iets tekort bent gekomen die blokkeren of stagneren. Haptotherapie heeft als doel om bewust te worden van deze tekorten en ze zelf te leren aanvullen.

Oefeningen en aanraking

Met interactieve oefeningen en aandachtige aanraking ga je luisteren naar wat je gevoel te vertellen heeft. Je leert jezelf kennen door je lichaamstaal te verstaan. Ik maak je bewust van je lichamelijke impulsen en lichaamshouding. Hoe je je gedraagt in het contact met mij verschilt namelijk niet veel van je contact met andere mensen. Samen maken we de vertaling van hoe je doet naar wie je bent. Problemen worden draaglijker of verdwijnen als jij trouw blijft aan wie je bent.

Veranderen in je eigen tempo

Iedereen ontwikkelt zich in zijn eigen tempo. Dat begint al van kinds af aan en gaat het hele leven zo door. Hoe beter je je eigen tempo accepteert hoe fijner je leert. Tijdens de begeleiding is jouw tempo leidend.

Afhankelijk van jouw ontwikkelingstempo bepalen we aan het eind van de eerste sessie het aantal en de duur van de sessies (60 of 90 minuten).

Als je wilt ervaren of ik als haptotherapeut jou kan helpen bel mij (Eline Blom) voor meer informatie 06 – 46 06 02 92 of maak een kennismakingsafspraak in mijn rustige praktijkruimte in Haarlem.

“Het belangrijkste beginpunt van de therapie is dat we het gevoel hebben goed met elkaar te kunnen werken”