happy single

Haptotherapie voor singles helpt je in je zoektocht naar een nieuwe liefde.

Je verlangen naar een nieuwe relatie is groot. Maar niet zo groot dat je er alles voor opzij zet. Je bent kritisch omdat deze nieuwe partner echt bij jou en je leven moet passen. En terecht! Je geeft jezelf niet zomaar bloot aan iemand. Bovendien heeft het single-bestaan zijn voordelen die je graag wilt behouden zoals veel vrijheid en regie over je eigen leven. Een nieuwe relatie moet daarom echt een waardevolle toevoeging zijn.

In mijn ogen is een relatie is een waardevolle toevoeging als:

 • er verbinding is zonder elkaars eigenheid en vrijheid te beperken
 • er gelijkwaardigheid is
 • jullie ruzie kunnen maken zonder elkaar af te wijzen
 • er nieuwsgierigheid is
 • intiem contact is
 • je plezier met elkaar plezier hebt
 • je allebei jezelf kunt zijn

En zo zijn er nog meer punten op te noemen. Iemand vinden die jouw relatie tot een waardevolle toevoeging maakt is absoluut een kunst. En de kunst zit hem vooral in hoe jij kritisch kunt blijven naar jezelf. Blijf jij jezelf door je behoeften en grenzen aan te geven? En durf je weer te gaan vertrouwen op jezelf dat jij iemand zal kiezen die goed voor je is. Je verbinden met iemand kan alleen als je je openstelt. Om iemand binnen te laten moet je de deur open doen en iemand verwelkomen.

Als jij merkt dat je de deur nog niet open kan zetten voor iemand dan kan ik je helpen dat je dit wel kan. In deze persoonlijke haptotherapeutische begeleiding ga je ontdekken wat jij nodig hebt om open te staan voor een relatie als die zich aandient. Je leert bijvoorbeeld hoe je:

 1. minder afhankelijk bent van een ander
 2. meer controle hebt over je leven ook al ben je met iemand samen
 3. beter bestand bent tegen afwijzing
 4. kansen kunt grijpen
 5. grenzen en behoeften aangeeft
 6. jezelf goed genoeg vindt
 7. vertrouwen hebt in jezelf en in potentiele partners

Deze persoonlijke begeleiding bestaat uit 5 blokken van elk 1 sessie en 1 tussendoor opdracht.
Blok 1. Betekenis van alleen-zijn en in-relatie-zijn
Blok 2. Saboteurs en belemmeringen van de liefde
Blok 3. Behoeften en grenzen
Blok 4. Inimiteit en seksualiteit
Blok 5. Zelfstandigheid en afhankelijkheid

Deze begeleiding geeft je veel verdieping in jezelf en de mogelijkheden om je liefdesleven zo in te richten dat jij er gelukkig van wordt. Ik maak het heel voelbaar en behapbaar door kleine stappen te nemen. Ik spiegel je en confronteer als het nodig is. Of ik geef je een duwtje in de goede richting zodat je weer zelfvertrouwen hebt. We werken heel praktisch en concreet aan jouw verlangens en belemmeringen. De belangrijkste invalshoek is dat je aan den lijve ervaart hoe je omgaat met grenzen en vrijheid. Ben jij iemand bent die goed leert door te ervaren dan is deze begeleiding op jouw lijf geschreven.

Ik zie veel mensen alleen worstelen met liefdesproblemen. Dat is heel zwaar. Het wordt lichter als je het even samen draagt. Na deze begeleiding voel je je weer steviger en durf je je meer risico’s te nemen. De liefde voelt bereikbaarder.

Als je interesse hebt in mijn begeleiding kunt je contact met mij opnemen of mij contact met jou op laten nemen.