Relatietherapie Haarlem

Relatietherapie doe je niet zomaar, maar omdat je relatie de moeite waard is.

Relatietherapie Haarlem Staat jullie relatie onder druk, is er twijfel over de toekomst of zijn er problemen met intimiteit en seksualiteit? Dan help ik jullie graag.

Relatietherapie doe je niet zomaar

Als je overweegt om relatietherapie te doen, heb je al veel gedaan om je relatie in goede banen te leiden. Misschien wil je weer terug naar hoe het vroeger was of wil een nieuwe en betere vorm vinden? In ieder geval overweeg jij en/of je partner om hulp in te schakelen. Hulp inschakelen doe je niet zomaar. Want het is nogal wat om een ander zo diep in je relatie mee te laten kijken en toe te geven dat jullie er samen niet uitkomen. Daarvoor moet je eerst je trots opzij zetten. Mijn ervaring is dat als mensen dat eenmaal gedaan hebben hulp vaak een grote opluchting is.

Ervaren van patronen

De kern van de relatietherapie die ik geef is gebaseerd op haptotherapie waarin je gaat ervaren in welke patronen jullie vast zijn komen te zitten. Het blijft niet bij het praten erover, maar jullie gaan deze patronen opzoeken zodat je ze gaat herkennen. Die herkenning ontstaat doordat jullie samen oefeningen doen waar ook aanraking een belangrijke rol in speelt. Zodra bekend is in welke lastige dynamiek jullie terecht komen, gaan jullie op zoek naar nieuwe mogelijkheden om deze patronen te doorbreken. De oplossing ligt vaak in het herstellen van de balans tussen verbinding en autonomie. Iedereen is in staat om dit te doen! Het belangrijkste is dat je durft te erkennen dat je even niet weet wat je moet doen. Van daaruit ontstaan altijd nieuwe mogelijkheden!

Ervaringsgerichte relatietherapie

Gemis, frustratie en onmacht

Op dit moment kost de relatie meer dan dat het oplevert. Misschien geven jullie de relatie niet meer de aandacht die het verdient, of lijken de verschillen onoverbrugbaar. Wat ik vaak zie is dat waar je voor gevallen bent in het begin van de relatie, uiteindelijk een van de grootste ergernissen is geworden. In elk geval is de kans groot dat jullie beiden een groot gemis, frustratie en onmacht voelen. En dat is nooit de intentie geweest waarmee jullie de relatie zijn begonnen.

Samen problemen oplossen

Als je het niet meer weet hoe het verder moet, dan is dat een heel goed startpunt om een andere vorm te vinden. Ik laat je aan den lijve ervaren hoe je relatieproblemen samen kunt oplossen. Neem gerust contact met mij op als je vragen hebt. Op dit moment heb ik geen wachtlijst.

Relatietherapie Haarlem

Neem contact op met relatietherapeut Eline Blom

3 + 3 =

Afspraken op

Maandag 9:00 - 17:30 uur
Dinsdag 9:00 - 12:30 uur
Vrijdag 9:00 en 17:00 uur
Het is ook mogelijk in de avond of in het weekend een afspraak te maken.

Gemaakte afspraken kunnen 24 uur van te voren kosteloos worden verplaatst. Voor afmeldingen binnen 24 uur breng ik de helft van de kosten van de sessie in rekening.

Klanten vertellen

Liefde heeft aandacht nodig

Relatieproblemen

Een relatie is bijna nooit zonder problemen. Gelukkig maar. Want de fricties zorgen ervoor dat je relatie levend blijft. Net zo belangrijk zijn de momenten waarin je samen moeiteloos kunt genieten van de liefde die je voelt.

Echt problematisch wordt het als je relatie je langdurige stress oplevert. Veranderingen in je leven kunnen grote druk op je relatie leggen: het krijgen van kinderen, een verhuizing, financiële problemen, ziekte of overlijden. Je ergert je vaker en maakt meer ruzie. Je voelt je gefrustreerd en van elkaar verwijderd. Vaak wordt een uitweg gezocht om de spanning te ontladen in vreemdgaan, opgaan in werk of de kinderen.

Lees door 

Vrijheid in verbondenheid

Vrijheid in verbondenheid. Dat is waar ik naar streef in mijn leven en in mijn relaties. Het is niet eenvoudig om samen te zijn met anderen en mijn eigen koers te blijven varen. Ik beweeg me voortdurend in het spanningsveld tussen vasthouden en loslaten. Haptonomie heeft mij de basis gegeven om hier zelfbewuster mee om te gaan. Mijn gevoel en lichamelijke gewaardwordingen geven mij de juiste handvaten om te voelen wat ik nodig heb en hoe ik dit kan bereiken.

Lees meer over Eline Blom – Haptotherapeut in de liefde